pátek 10. srpna 2007

Rekreace o prázdninách č. 3 - Vorarlberg

Třetí a také poslední dlouhodobou rekreací bude přibližně týdenní pobyt v rakouské spolkové zemi Vorarlbergu. Tyto prázdniny už tu byla cyklistika, několikadenní pochod, noční pochod, ale chyběla by vysokohorská turistika. Už dříve jsme byli rozhodnuti, že pojedeme někam do rakouských Alp, nevěděli jsme ale, jakou oblast zvolit. Pak jsme náhodou v televizi na ORF2 viděli pořad o "Pastvinách ve Vorarlbergu" a tak se nám místní krajina zalíbila, až jsme si řekli, že toto je přesně, co hledáme.

Byla velká práce připravit všechny mapy do PDA, stáhnou geocache, udělat seznamy kempů a horských chat, ale konečně mohu říct, že teď je všechno připraveno. Jestli by se někdo chtěl také do této oblasti vydat, může si stáhnout připravené seznamy ve formátu .wpt (pro OziExplorer). V poznámkách k waypointům je uvedeno většinou i telefonní číslo.
  • Kempy (Vorarlberg + blízké okolí hranic, okolí Attensee - přestávka)
  • Horské chaty (Vorarlberg + blízké okolí hranic)
Ještě nevíme, co přesně nás čeká, ale vypadá to na středně těžké vysokohorské túry se zdoláváním vrcholů ve výšce až 3000 m. Hlavně s teplotami kolem 5 - 10° C to bude příjemné osvěžení od místních veder...

Žádné komentáře: