neděle 5. srpna 2007

Běhání + GPS = MapMyRun.com

Máte několik pěkných běžeckých tras a chcete se s němi podělit s ostatními? Nebo naopak už vás nenapadá, jakou trasu pro běh zvolit? Pak navštivte na stránky MapMyRun.com. Podobají se svým stylem např. MTBguru (který využívám pro nahrání tras a zobrazení zde na blogu), ten se však specializuje hlavně na trasy horských kol nebo na turistické trasy. MapMyRun se zaměřuje tedy především na trasy na běhání.
Práce s ním je velice jednoduchá a intuitivní. Pro vyhledání tras ve vašem okolí stačí zadat název města, a všechny trasy v jeho okolí se vypíší do seznamu podle názvu. Po kliknutí na danou trasu se zobrazí pomocí Google Maps na mapě. Příjemné je, že vidíte označený start a cíl (popřípadě další důležitá místa jako občerstvení apod.) a "kilometrovníky", které ukazují průběh délky trasy. Trasu si můžete exportovat do kml nebo jako soubor pro Garmin, takže si jednoduše trasu proběhnete pomocí GPSky. Nahrávání vlastní trasy funguje úplně, jak by se očekávalo.
V České republice již lze vybírat ze slušné kolekce tras, například v Brně jich nalezneme desítky. MapMyRun je zdárným projektem, který ukáže zajímavé trasy, na které byste třeba vůbec nepřišli.

Žádné komentáře: