pátek 31. srpna 2007

Šetřit se nevyplácí a na trekových botách už vůbec ne

Když si koupíte trekové boty v supermarketu za 200 Kč, nemůžete očekávat, že boty vydrží déle jak jednu sezónu. Přesto bych rád zveřejnil podrobnosti, v čem se boty liší od dražších modelů.
Nejhorší věc na těchto botách je to, že jsou "papírové". Když se podíváte pod vložku, uvidíte, že předěl mezi ní a gumou tvoří pouze slabá vrstva nastříhaného papíru.

Asi si dokážete představit, jak se asi budete cítit na kamenitém povrchu. Tato podrážka vůbec netlumí a tak už je celkem jedno, jestli jdete v botách nebo bez nich. Obojí je velice podobné. Ani nechtějte vědět, jak vypadají vaše chodidla po čtyřdenním pochodu. Budete si připadat, že máte zmutované nohy.

Ale nejde jen o podrážku. Celková kvalita použitého materiálu je ostudná. Látka se párá, prosáká do ní voda, tkaničky se velice brzy přetrhnou, očka na zavazování se utrhnou, vložka se zohýbá. Takto boty dopadnou po pár vycházkách ven. Ale samozřejmě připomínám, že se jedná o boty za pár šupů a nelze je tedy ani brát vážně. Nemůžete si stěžovat, sami jste si to zavinili.

Mimochodem, moje nové boty Raichle jsou nyní na reklamaci. Vzali je bez jakýchkoli připomínek, vlastě je budou pouze posílat výrobci. Měly by být zpátky do 2 týdnů. Pokud dostanu nové (asi ano, protože závada nevypadá opravitelně), jsem zvědav, jestli se stejná závada neobjeví znovu. Asi jsem přece jen měl zvolit Asolo...

Žádné komentáře: