středa 23. července 2008

Virtuální cache - dobrý sluha, ale zlý pán

Minulý týden jsem v Budapešti narazil mimo jiné i na spoustu tzv. virtual cache. Definice praví, že se jedná o místo, kde ve skutečnosti cache uložená není, a pro uznání logu je potřeba poslat autorovi fotku nebo odpověď na otázku, která s daným místem souvisí. Vznikaly dříve a teď už žádnou další nelze vytvořit.

V Budapešti jsem tedy nakonec našel virtuální keše jen tři. A to i když jsem byl na spousty jiných místech, kde se nacházely další. Problémem byl silný nezvyk ve formě psaní listingu. Často byl velice zmatečný a podle popisu bych i očekával, že na daném míste vážně je klasická krabička s logbookem. Nebo často obsahoval listing nějaké výpočty, srovnatelné s mystery kešemi. Zkrátka, dobrá myšlenka virtuálních keší je zde zhacena přílišnou neznalostí kešerů a podivnými pravidly logování. Možná se jedná jen o jev, který je subjektivní, a možná se jedná jen o keše v Budapešti. Nakonec jsem tedy upravil dvě fotky pro dvě keše, které připojil k logu, a k jedné keši byl zřetelně popsaná otázka, na kterou jsem odpověděl autorovi mailem. Ten ji pak v okamžiku zkontroloval a potvrdil.

Díval jsem se také na listingy dvou virtuálních keší v Praze a tam to je se zmatečností podobné. Keše ani nezaložili Češi a jedna je bůhvíproč disablovaná a lidé si ji vesele logují dále. Divné...

Však se podívejte sami:

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

shodou okolností jsem v týdnu navštívil Cache my Czech. klasika, Kájův most, fotka s gps v ruce, Hradčany v pozadí. s logováním žádný problém. jen ten listing, opravdu trochu zmatený.

Papec