čtvrtek 4. června 2009

Zajímavé notebooky DELL

Když chcete notebook s Linuxem, nemáte moc na výběr. Většina hlavních výrobců notebooků totiž všechny své modely prodává zároveň s OEM verzí Windows. Pokud tak nechcete platit za licenci Windows, které by stejně pak nahradila nějaká distribuce Linuxu, nezbývá vám, než najít nějakou značku, která má k Linuxu pozitivnější přístup. Jednou z těchto značek je i DELL.

To, co se mi na DELLu nejvíce líbí je to, že nabízí opravdu širokou škálu modelů různého zaměření. Najdeme zde low-endovou řadu Vostro, multimediální XPS a Studio, pracovní Inspiron a Latitude, a luxusní Precision. Nechybí ani takové speciály, jako třeba vysoce odolný Latitude ATG do drsného prostředí. DELL také nabízí netbooky DELL Mini, které ale mívají poněkud kvalitnější konfiguraci, než bývá standardem. Na DELLu se mi líbí jeho design, uživatelská podpora, rozšírená záruka a vstřícný přístup. Většinu notebooků si můžete objednat nejen s Windows, ale také s Ubuntu, čímž lze také hodně ušetřit.

Pokud vás zaujaly právě netbooky, přečtěte si recenzi DELLu Inspiron Mini 12. Je zajímavý hlavně displejem 1280x800, diskem 80 GB, pamětí 1 GB a spoustou dalších vychytávek.

Jedniným problémem DELLu je, že je dražší než většina běžných značek. Pokud ale přesto DELL chcete, a hledáte nejnižší cenu, zkuste třeba dellbook.cz.

Žádné komentáře: