neděle 21. června 2009

OnTheRoad - cestovatelský deník on-line

Díky tomu, že marekl mě na Twitteru upozornil na to, že jede na dovolenou do Singapuru a na Bali, jsem se dostal k zajímavému projektu OnTheRoad.to. Tento další z blogovacích systémů se totiž perfektně hodí pro zápisky z cest. Není to jen další Twitter nebo Facebook...

Každý cestovatel dostane poměrně atraktivní adresu svého deníčku ve formátu http://nazev.ontheroad.to. Následně pak do něj může vložit nový výlet. Každý výlet lze předem naplánovat, naklikat si všechny zastávková místa a to i pomocí mapy. Pak už jen stačí psát během cesty zápisky, které se k výletu přiřadí. Samozřejmostí je, že každý zápisek může obsahovat fotky, videa (a ty lze uploadovat v mnoha formátech), a také GPS souřadnice, takže každý zápisek ihned vidíte, odkud byl pořízen.

A teď to, co dělá OnTheRoad použitelným i při cestách v zahraničí: nemusíte totiž vkládat články jen přes internet v prohlížeči, ale i přes spoustu dalších služeb. Jde to přes e-mail, ICQ, ale hlavě také přes SMS! Velice málo lidí si totiž může dovolit na cestách v zahraničí internet v mobilu, ale SMS jsou díky posledním regulacím v rámci EU jen o něco málo dražší než u nás. Takto lze tedy v terénu updatovat svůj stav velice jednoduše.

OnTheRoad se údajně stále vylepšuje - už nyní je ale přeložen do češtiny a celkově se již dá dobře používat. Sám jej hodlám využít za týden při mé cestě do Londýna, uvidíme jestli se osvědčí. Přidávám tedy už svůj nový cestovatelský deník:

Žádné komentáře: