sobota 21. července 2007

Zhodnocení rekreace v České Kanadě

Naprosto zničený, s puchýři na nohách ale s pěknými zážitky jsem se včera večer vrátil z mého 4 denního pochodu napříč Českou Kanadou. Trasa vedla přes zajímavá místa z Kunžaku do Slavonic - byla dlouhá asi 71 kilometrů a posbírali jsme na ní 12 cachí. Všechny, které jsme hledali jsme také úspěšně našli. Počasí nám přálo, i když hlásili bouřky tak pršelo vždy jen v noci, což nám nevadilo, protože jsme spali pod igelitovým přístřeškem.


Doprava
Brno - Kunžak: z Brna hl. n. odjížděl v 7:25 rychlík Rožmberk, kterým jsme se pohodlně dostali až do Jindřichova Hradce. Měl malé zpoždění, a tak nám ujel navazující spoj JHMD na Kunžak. Soukromý dopravce, který zde na této úzkorozchodné dráze zajišťuje spojení ale vypravuje i párkrát denně jako turistickou atrakci parní vlak. Protože po příjezdu rychlíkem byl připraven k odjezdu, rozhodli jsme se, že se jím projedeme. Cesta stála 80 Kč, ale stála za to. Vlak nejel víc jak 30 km/h.


Slavonice - Brno: ze Slavonic jezdí přibližně po dvou hodinách osobní vlaky do Kostelce u Jihlavy. Měli jsme to štěstí, že jsme mohli jet rekonstruovaným vlakem Regionova. V Kostelci jsme přestoupili na spoj do Jihlavy, kde jsme si chvíli počkali, protože rychlík do Brna měl asi 40 minut zpoždění. Do Brna jsme přijeli asi v 19:10.


Zajímavá místa
Po cestě jsme procházeli spoustu pěkných přírodních i kulturních památek, zde tedy obrazově jen ty nejdůležitější:

Vysoký Kámen

Klášter

Konopné pole u Reingers

Hadí vrch

Muzeum čs. opevnění u Slavonic

Žádné komentáře: