čtvrtek 7. srpna 2008

SC Pendolino aneb do Prahy na kešky a pro "zboží"

Už od začátku prázdnin jsem chtěl jeden den jen tak vyrazit do Prahy, vzít pár desítek keší a s pocitem po dobře vykonaném lovu se vrátit zpět. Toto ještě umocnila výhodná nabídka GPS Garmin eTrex Legend v jednom z pražských obchodů, a tak cesta dostala konkrétní cíl.

Pro cestu tam jsem si zvolil produkt Českých drah - SuperCity Pendolino. Zážitky z cesty jsou smíšené - docela se mi líbí provedení interiéru a pohodlí, které nabízí, ale nemůžu se smířit s tím, že se cesta strašně vleče, i když se jedná o rychlovlak. Průměrná rychlost 100 km/h je skutečně pro smích. Navíc SC 134 "Slovenská Strela" přijela do Brna už s 5 min. zpožděním a do Prahy dojela se zpožděním 10 minut. Za povinnou místenku, která stojí 200,- Kč to vůbec nemá smysl. Jediné, co mě opravdu potěšilo bylo to, že jsem si mohl přímo od průvodčího koupit celodenní jízdenku pro MHD Praha o 20 korun levněji. Když už mě okradli na místence, tak aspoň mě uchlácholili slevou...

Po příjezdu jsem hned zajel vyzvednou Garmina (o kterém ještě určitě napíšu, ale jen ve zkratce, protože už je vše o něm profláknuté), a pak už nic nebránilo veselému celodennímu kešování. Skrýšotlač mi vygeneroval i disablované keše a tak jsem občas hledal na místě, kde nic nebylo. Občas jsem také prostě po chvíli hledání vzdal a šel rychle na další. Celkově tedy mám 14 úlovků, ale mohlo by jich být i dvakrát více, kdybych se lépe díval a nastavil si Skrýšotlač. Všechno to byly klasické tradicionální keše s tradicionálními úkryty, až na jednu, která si plavala ve Vltavě.

Zpátky jsem jel už "jen" EuroCity, a přijel do Brna se 30 min. zpožděním. Ale zase jsem si popovídal s americkým párem z Chicaga, který se mnou cestoval v kupé.

2 komentáře:

Štěpán řekl(a)...

By sis taky už mohl zaplatit PM. Při současném kurzu $ je to pár korun.

A proč sis raději pro Garmina nejel do Slavkova? Warpsici :)

Marek Sedlák řekl(a)...

S myšlenkou zaplacení PM si už hodně dlouho pohrávám, ale pořád si říkám, že to ještě pár nálezů počká...

Je pravda, že jsem si od Warpsů mohl koupit výhodně třeba Vistu HCx, ale to už je jiná cenová kategorie.