úterý 6. listopadu 2007

HP Photosmart C3180

Včera jsem si byl vyzvednout objednané multifunkční zařízení HP All-In-One Photosmart C3180. Toto je už moje třetí tiskárna - předtím jsem měl jen dvě tiskárny Epson, které vždy selhaly v důsledku mechanického poškození.
Za cenu kolem 2000,- Kč dostanete univerzální zařízení, které dokáže tisknout, skenovat, kopírovat a číst paměťové karty. Ano, C3180 má v sobě čtečku paměťových karet. Stačí tedy jen zasunout CF/SD/MMC/xD/MSDuo kartu a ta se objeví jako normální USB Mass Storage.

Jak je už všeobecně známo, všechna zařízení HP mají v Linuxu výbornou podporu. Díky ovladačům hplip, které jsou už dnes součástí mnoha distribucí (také openSUSE), stačí pouze pro nainstalování zařízení projít jednoduchým průvodcem. Dále je tu pak správce zařízení, kde provádíte běžné činnosti jako zjišťování hladiny inkoustu, čištění trysek, nastavování kvality tisku a další.

Podotýkám, že instalační průvodce jednoduše zprovozní i skener a další komponenty zařízení. I ta čtečka paměťových karet fungovala bez jakéhokoli nastavování. Prostě komfort.
Moje doporučení tedy zní: pokud budete kupovat jakékoli periferní zařízení k vašemu Linuxovému počítači, vsaďte na HP. Bude to záruka, že vše pojede tak, jak má.

Žádné komentáře: