pátek 10. srpna 2012

Vodafone Flexidata vs. Internet v mobilu

Dovolím si upozornit na zajímavou datovou službu od Vodafonu. V internetové samoobsluze jsem při nastavování datových tarifů jen náhodou narazil na volbu Flexidata - připojení po dobu 3 měsíců za 499,- Kč s FUP 1 GB. Měsíčně to tedy vychází přibližně na 166,- Kč a 341 MB dat, což je oproti standardnímu tarifu Internet v mobilu, který měsíčně stojí 177,- Kč s FUP pouhých 150 MB, mnohem výhodnější nabídka.

Flexidata jsem si aktivoval i s pouhou předplacenou kartou, částka byla ihned stržena z kreditu a ihned ji bylo možno používat. Těžko říct, proč Vodafone jednorázovou službu Flexidata zařadil do nabídky, na stránkách se o tom nikde viditelně nezmiňuje. Nicméně proti jednorázovému připojení na den nebo na týden toto je rozhodně mnohem zajímavější varianta.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No už to tam mají pěkně dlouho, to není žádná novinka. Pár informací, které by mohly někoho zajímat: po vyčerpání objemu dat přestane Internet úplně fungovat, tj. nezpomalí se a ani se nepřepne na jiný tarif (na den, na skok atd.). To je asi dobrá zpráva, špatná zpráva je, že nefunguje ani přístup na Vodafone portál/samoobsluhu, a to ani přes web ani přes jejich aplikaci, takže když je člověk zrovna venku a chtěl by si přikoupit další GB, tak buď musí dojít k počítači nebo najít venku nějaký jiný zdroj Internetu. V samoobsluze se dá kdykoliv přikoupit GB za 499 nebo lze zapnout automatické dokupování po vyčerpání. Platnost se prodlouží na 3 měsíce od data posledního dokoupení.

Anonymní řekl(a)...

Mohu potvrdit, ačkoliv Vodafone tvrdí opak, tak samoobsluha v androidu po skončení platné doby nefunguje.