pondělí 23. května 2011

Flightdiary.net - užitečný deník nejen pro frequent flyery

Flightdiary.net je poměrně novou službou, která pomáhá v evidenci a vytváření statistik pro časté cestovatele letadlem. Podobných webaplikací existuje více, Flightdiary ale přináší několik zajímavých funkcí navíc, a hlavně je graficky velice přehledný.


Flightdiary je unikání zejména propojení s dvěma dalšími weby - Facebookem a FlightRadarem24. Pokud si let zaevidujete předem, na FlightRadaru budete vidět v danou dobu jako uživatel na palubě. Díky propojení s Facebookem je proces vytvoření účtu prakticky nahrazen pouze spojením s účtem na Facebooku. Zároveň také vidíte lety vašich přátel, a můžete si nastavit, že jakmile váš let vzlétne a začne být zobrazován na FlightRadaru, automaticky bude přidán na vaši zeď příspěvek i s odkazem na zobrazení letadla právě na FlightRadaru.


Zpětné přidávání letů je velmi jednoduché a rychlé, opět perfektně funguje propojení s FlightRadarem. U většiny nedávných letů tak stačí pouze vyplnit číslo letu a datum, a historická databáze FlightRadaru doplní místo odletu a příletu, časy, leteckou společnost, typ letadla, registraci, atd. Vy pak už jen doplníte informace jako třídu, sedadlo, nebo přidáte vlastní hodnocení. Samozřejmostí je pak zobrazení letů na mapě, a různé statistiky a grafy. Zajímavé je třeba sledovat průměrné a celkové emise CO2 na osobu během letů.


K doplňkovým službám pak patří např. aktualizovaný banner se základními údaji použitelný např. jako podpis do diskuzí, nebo encyklopedie letadel, letišt a leteckých společností, kam mohou uživatelé psát své vlastní zkušenosti. Jak již bylo řečeno, Flightdiary je nováčkem na poli "leteckých deníků", ale již teď má mnoho funkcí, které převyšují konkurenční deníky. Nemá zatím tak širokou uživatelskou základnu, ale pokud bude pokračovat v přidávání nových funkcí, má velký potenciál stát se jedním z hlavních.

Můj banner:

My Flightdiary.net profile

Žádné komentáře: