čtvrtek 30. dubna 2009

Koupil jsem si letní spacák Pinguin Tramp S

Když jsem minulý rok na podzim kupoval čelovku Petzl MYO XP v BartSportu (součást Mall.cz), trvalo vyřízení objednávky velmi dlouho. Později mi ale přišel dopis s vysvětlením - v té době totiž přecházeli na informační systém SAP a tak jim nastaly nějaké komplikace. Omluvili se, a poskytli mi slevu 200,- Kč na jakékoliv zboží na Mall.cz. A tak jsem se slevou koupil lehký letní spacák Pinguin Tramp S, opět v BartSportu.

Potřeboval jsem už déle nějaký lehký, malý letní spacák. Zatím jsem měl pouze LOAP St. Laurent, což je velký zimní spacák s extrémem -20 °C, a pak spacák Sonora, se kterým jsem ale příliš spokojen nebyl - na svoje parametry je zbytečně velký, nedá se pořádně sbalit a vůbec není příliš komfortní.

I když jsem ho v přírodě ještě neotestoval, cítím, že s ním budu spokojen. Sbalený je docela malý, hodně lehký, a na dotek je vyroben z lepšího materiálu. Cena asi 750,- Kč (se slevou jsem zaplatil o 200,- méně) se mi zdá přiměřená. Tady jsou všechny technické parametry.

No, až prožije první křest v přírodě, tak pak napíšu přímé dojmy. Předpokládám, že s nafukovací karimatkou McKinley s ním půjde v pohodě spát i při teplotě blízké extrému.

PS.: Mimochodem - věděli jste, že Pinguin je česká firma?

1 komentář:

Mišák řekl(a)...

při koupi batohu jsem hleděl i po značkách a český Pinguin se zdál velice slibný. proč nepodpořit zlaté české ručičky:)