neděle 18. září 2011

Batoh Alpine Pro Milton

Už delší dobu jsem nutně potřeboval nějaký nový primární outdoorově-městský batoh, jelikož na tom mém dosavadním, který jsem měl už více jak 5 let se již notně podepsal zub času. Můj hlavní požadavek byl, aby to byl batoh systémově podobný tomu starému - tedy žádný krosnový typ s jednou obrovskou kapsou, ale minimálně dvě oddělené sekce. Nakonec jsem si vybral Alpine Pro Milton v světle zelené barvě. 


Oproti starému batohu je sice nepatrně menší (pouze 24 litrů oproti 26 l), a má tři hlavní oddělené kapsy. Ta největší nejblíž zádům obsahuje ještě kapsu na menší věci, prostřední má pořadač na mobil, tužky apod., a poslední je nejužší a nejmenší (pouze na placaté věci). Ačkoli má bederní pás, nemá už prsní, na který jsem byl zvyklý ze starého batohu. Dále po stranách najdeme síťky (ty mají ale pouze na vkládání malý rožek, takže sem nezasuneme třeba 1,5 l pet láhev), a pásky na stahování. Přezky jsou od firmy Nifco - designově pěkné, uvidíme, jestli budou i kvalitní. Udávaná nosnost je 10 kg.

Po několika prvních pár nošeních můžu říct, že do batohu sice dám vše, co jsem obyčejně nosil s sebou ve starém batohu, ale tam jsem měl ještě rezervu, kdežto u nového Miltona už je to hraniční. Nosí se ale velmi pohodlně, ani prsní pás není potřeba, protože batoh mi z ramen nijak nesjíždí. Dokonce dobře sedne i při jízdě na kole.

Hlavní problém je, že na svůj starý batoh jsem si už příliš zvykl. Cokoliv jiného mi teď určitě 100% sedět nebude, ale Alpine Pro Milton vypadá jako to "nejmenší zlo".