úterý 26. ledna 2010

Lyžování na Novoměstsku

Letos jsem konečně poprvé projel některé upravené běžkařské trasy na sever od Nového Města na Moravě. Minulý rok jsem se sice dostal na závodní okruh u hotelu Ski, bohužel ale při příjezdu právě začalo hustě sněžit, a v takových podmínkách prostě nejde namazat, pokaždé se s sníh lepí a lyže prokluzují. Takže až nyní konečně se mi poštěstilo projet všechna známá místa - Tři Studně, Fryšavu, Kadov, Kuklík, Sněžné, Studnici, a mnoho dalších. Však podívejte se na záznam z GPS:

První den - Tři Studně - Sněžné

Druhý den - Tři Studně - Kuklík

Tratě jsou tu touto dobou opravdu dobře upravené, v některých místech jsou dokonce čtyři stopy vedle sebe plus široký pás na bruslení. Počasí první den bylo perfektní, druhý ten to už žádná sláva nebyla, ale dalo se to. Na Novoměstsku bývají často problémy se sněhem, každou zimu není jasné, jestli vůbec budou moci rolby vyjet, a když už vyjedou, většinou sníh dlouho nevydrží. Snad ale tuto zimu to bude lepší a sníh vydrží déle.

Novoměstsko běžky 2010

čtvrtek 21. ledna 2010

1000

Ano, už je jich skutečně tisíc. Po povánočním výletu za jízdenku z Lidla do Ostravy, kde se sebral pár keší, jsem dosáhl magického stavu 999. Už bylo jen třeba vybrat tu pravou tisícou. Již dlouho jsem přemýšlel právě o Bioindustriálním pyré. A tak jsem se 3.1.2010 vydal na krátký a jediný odlov do Obřan, kde se tato speciální geocache nachází. Vše šlo lehce, vždyť na plazení různými kanály apod. je už člověk po tolika keší poměrně zvyklý.

Původně jsem měl skromný cíl - stihnout svou tisícovku ještě před maturitou. Nakonec se mi ale podařilo této mety dosáhnout ještě s velkou rezervou. Po zběsilém lovícím období ale nastalo přesycení, a teď si dám asi chvíli oddech (tzn. speciální geocache výjezdy pouze s mírou).

Takhle teď aktuálně vypadá "moje" Brno: